SELAMAT DATANG KE JALONG PAK DUKUN DAN SEKONGKOL.. SINGGAH-SINGGAH LAH SELALU.. AJAK TEMAN RAMI-RAMI.. JANGAN LUPAK NYANGKONG SIGEK-DUAK MANA NOK BEKENAN DI ATI.. INSYAALLAH BERKUALITI..
.

SEHAT

#1. PIL KUNYIT

Berita baik kepada pesakit megren, kulit bermasalah dan wanita yang mengalami haid tidak lancar..

Harga: RM38.00/botol (70 kapsul)


Kunyit, ramuan dalam masakan yang banyak khasiat. Urang tua dolok-dolok ngamal kunyit untuk pelbagai tujuan kesihatan. Kunyit merupakan bahan penting dalam jamu awet muda. Aek kunyit biasanya diberik kepada bakal penganten untuk melancarkan dan 'membersihkan' darah supaya wajah berseri-seri, kulit jadi kacak dan membuang bau-bau badan.

Kunyit telah terbukti secara saintifik sebagai agen anti-oksida, anti-radang dan anti-kanser. Penggunaan kunyit dalam perubatan alternatif/ penjagaan kesihatan adalah lebih kepada:
i) melancarkan pengaliran darah.
ii) membantu menyingkirkan toksin.
iii) menyegarkan dan menghilangkan rasa sakit-sakit badan (kesan anti radang).

Dengan memperbaiki pengaliran darah (yang mengangkut oksigen, nutrien, dsb) dan menyingkirkan toksin dari tubuh, secara otometiknya sistem-sistem lain dalam badan akan dapat berfungsi dengan lebih lancar. Maka hidup kita akan menjadi lebih sihat, ceria, segar, kacak dan sebagainya :) insyaAllah.

-artikel by Cyberpd menerusi lit. review dan temuramah dengan orang-orang tua berpengalaman- 


Kapsul herba Curcuma Plus
  • sebagai makanan kesihatan tambahan.
  • ramuan: kunyit (bahan utama) dan beberapa herba sinergistik.
  • 100% asli dan selamat
  • Rekomen Cyberpd: bagus untuk pengidap megren (seperti saya yang satu ketika dahulu mengidap acute migraine), kulit bermasalah dan juga baik untuk melancarkan haid (bagi wanita). 

*untuk bacaan tambahan mengenai khasiat kunyit, sila tanya uncle Google tentang 'kunyit', 'turmeric' atau 'curcuma'. :)      

No comments: